Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ε τη βοήθεια… πνευμάτων το Μουντιάλ


κάποιος πιστεύει πως η προετοιμασία της Νοτίου Αφρικής ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με την κατασκευή των γηπέδων, των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενηθούν οι αποστολές και των χώρων που θα βρεθούν οι φίλαθλοι, καλό είναι να αναθεωρήσει την άποψή του.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει και τελετή για τον εξευμενισμό των πνευμάτων στην οποία παίρνουν μέρος φύλαρχοι και θεραπευτές. Το τελετουργικό που πραγματοποιήθηκε έξω από το Soccer City του Γιοχάνεσμπουργκ περιελάμβανε και τη σφαγή μιας αγελάδας προκειμένου τα πνεύματα των προγόνων τους να ευλογήσουν τη διοργάνωση.
Παράλληλα μέσα από την τελετή που περιελάμβανε το άναμμα θυμιαμάτων και το κάψιμο βοτάνων θέλουν να εξασφαλίσουν τον καθαρισμό του αέρα και το ότι τα πνεύματα δεν θα τρομάξουν από τις πολλές γλώσσες που θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής.

Πάντως όπως εξήγησε ο διοργανωτής μέσα από την τελετή αυτή καλύπτονται και τα υπόλοιπα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στα οποία είναι και το Ellis Park, στο οποίο 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2001. «Τα πνεύματα αυτών των ανθρώπων είναι πάνω από τα γήπεδα γι’αυτό και έπρεπε να καθαρίσουμε» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου